Volkswagen - Ultimate Business Car


Het leven is in ons geval onderverdeeld in uitdagingen, waarbij we graag durven te beweren dat we uitgedaagd willen worden en dus ook altijd de uitdaging opzoeken (mooi hé hoe vaak we het woord "uitdagingen" weten te verwerken zonder dat het awkward wordt). Als ik aan de beproevingen die wij op ons pad krijgen een cijfer mag meegeven tussen de 1-10 dan was de uitdaging die IN RETURN op ons pad gooide een lvl 9999. Oftewel: dank u vriendelijk, don’t call us we call you (NEVER!) en terwijl we heel professioneel al onze mobiele nummers hadden veranderd zodat de IN RETURN boys ons niet meer konden vinden was het onvermijdelijke moment dat die fuckers ons toch wisten over te halen met semi Noord-Koreaanse technieken natuurlijk snel in zicht. Toen eenmaal de realisatie was binnen gedrongen dat zelfs een contract voor onze ziel misschien nog gunstiger was dan ons toegezegde JA konden we beginnen aan een episch avontuur die menig schoolbankje en leraar nog zal doen beven.

Never been done before


Nu zult u vast denken, wat was de klus nu in godsnaam. Had het iets te maken met het laten lopen van een auto op water? Nee, was het maar zo eenvoudig! IN RETURN kwam met het geniale idee om de eerste organische afbeelding advertentie in Google te plaatsen, die was opgebouwd uit 5 verschillende sub-afbeeldingen. Dit zou betekenen dat we hier voor niet konden betalen, maar dat we onze keiharde zoekmachine optimalisatie skills moesten aanspreken.

 

Online Strategie


Toen het concept eenmaal was ingedaald en het besef kwam van "damn, we gaan dit echt doen!" kon de reis beginnen. Strategisch gezien werd er eerst gekozen voor een zoekwoord met minimaal tot geen verkeer, mede om er voor te zorgen dat eventuele concurrentie uitgesloten kon worden en we volledig alleenrecht op het verkeer konden claimen. Daarna was het belangrijk dat we per afbeelding een apart domein zouden gebruiken.
We besloten om de hele website volledig op te bouwen met css en typografie, zodat de afbeelding niet vreemd zou wegvallen maar dat het leek alsof de afbeelding het middelpunt was van een goed uitgedachte website. Vervolgens leverden we een perfect SEO-technisch domein op en zorgden we ervoor dat deze goed vindbaar was in Google.

 

 

Spannend, maar toch gelukt


Na alle 5 domeinen gepositioneerd te hebben in Google begon een gracieuze dans om te zorgen dat de volgorde klopte. Dit was een heel precies karweitje. Omdat we moesten werken met inbound en outbound links en diverse hoog gerankte domeinen was soms een link of een extra klik van iemand in ons eigen team al genoeg om de posities te verstoren. Na lang bouwen en optimaliseren stond een stabiel geheel en was de eerste organische advertentie in Google een feit!

 

volkswagen - like a boss

 

We flashed Google!


Toen het verhaal eenmaal naar buiten was gebracht pikte Ads of the World, Business Insider, Bright, Frankwatching en vele internationale blogs het verhaal op. Vele discussies barstten los en we waren vereerd dat er zelfs blogs uit Duitsland, Amerika, Engeland en andere landen onze hele tactiek bespraken en zelfs beweerden dat het eigenlijk niet mogelijk was. We ontvingen aanvragen vanuit reclamebureaus over de hele wereld en zelfs van Samsung om dit trucje nogmaals te flikken, maar uiteraard hebben we hier uit moreel oogpunt nee tegen gezegd (lees: na drie maanden hier onafgebroken aan gewerkt te hebben met een bijna niet te garanderen uitkomst, waren we hier redelijk klaar mee!).


Door de wereldwijde exposure werd er enorm veel geklikt op de verschillende afbeeldingen, waardoor Google de rankings opnieuw ging indelen en de afbeeldingen in de verkeerde volgorde zichtbaar werden. But still, we flashed Google!

qreativ bright

 

 

Ps.


Van Elia - de echte SEO nerd onder ons - moest ik er wel bij vertellen dat dit maar een klein puntje van de ijsberg van zijn techniek was, maar dat het hele verhaal nooit met iemand gedeeld kon worden. Iets met het feit dat anders zijn leven gevaar loopt ofzo.

qreativ business insider

Start vandaag met een nieuw project

START EEN PROJECT

Slimme klanten


Onze expertises beginnen altijd met een goed uitgedachte digitale strategie.
Afgestemd op het doel wat u online wilt bereiken.

Online Vakmanschap

Qreativ is een bonte maar hechte computerclub met telepathische krachten. Wat ons bindt, is een passie voor online media en een flinke dosis professionaliteit. Ondanks onze klasse zijn stropdassen en glimmende bolides niet aan ons besteed. Daar wordt het werk niet beter van, weten we uit ervaring. Ons motto is niet voor niets: informeel communiceren, professioneel presteren.

Qreativ contact

Qreativ

info@qreativ.nl

Hofstraat 8 - 10

support@qreativ.nl

7411 PD, Deventer