Zoekmachine optimalisatie


U bent ondernemer en u heeft een mooie website laten maken. Maar hoe zorgt u nu dat uw doelgroep u kan vinden? Wel, dat kan door middel van zoekmachine optimalisatie. Qreativ is een specialist op dit gebied en vertelt u graag meer over wat zoekmachine optimalisatie precies is en wat wij voor u kunnen betekenen.

Ja, ik wil graag meer weten over zoekmachine optimalisatie!


Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. 

Wat is zoekmachine optimalisatie?


 

Zoekmachine optimalisatie of Search Engine Optimization (SEO) is een verzameling methodes om meer bezoekers naar uw website te krijgen. Zoekmachines zoals Google hebben algoritmes ontwikkeld die ervoor zorgen dat wanneer iemand een zoekopdracht invoert, de meest relevante resultaten bovenaan in de zoekresultaten komen te staan. Door zoekmachine optimalisatie kunt u zorgen dat u hoger scoort in de zoekmachines.

 

Waarom is zoekmachine optimalisatie belangrijk?

Hoe hoger uw website scoort in de zoekmachines, hoe sneller iemand op uw website zal klikken. En hoe meer bezoekers u krijgt, hoe groter de kans is dat iemand uw diensten wil afnemen of een product bij u bestelt. Zoekmachine optimalisatie zorgt tevens voor een grotere naamsbekendheid, doordat gebruikers uw bedrijf op meerdere zoektermen tegenkomen.

 

Zoekmachine optimalisatie methodes

Zoals eerder aangegeven zijn er verschillende zoekmachine optimalisatie methodes om te zorgen dat uw website hoger in de zoekresultaten komt te staan. Hieronder vallen o.a. het schrijven het relevante en unieke content, het uitvoeren van een zoekwoord analyse en het implementeren van die zoekwoorden in uw content en titels. Qreativ is een specialist op het gebied van zoekmachine optimalisatie en kan u helpen om uw website hoger te laten scoren.

Zoekmachine optimalisatie en unieke content

Eén van de belangrijkste activiteiten voor zoekmachine optimalisatie is het schrijven van relevante en unieke content. Duplicate content, oftewel teksten die rechtstreeks van andere website zijn overgenomen, wordt door zoekmachines bestraft door de betreffende website lager in de zoekresultaten weer te geven.

Zoekmachine optimalisatie en zoekwoord analyse

Een zoekwoord analyse is van essentieel belang voor zoekmachine optimalisatie. Tijdens een zoekwoord analyse wordt bekeken op welke relevante zoekwoorden er het meest wordt gezocht, hoe vaak, en hoe hoog de concurrentie is bij die zoekwoorden. Dit resulteert in een lijst met zoekwoorden waarop het meest wordt gezocht en de concurrentie het laagst is. Deze zoekwoorden worden vervolgens verwerkt in teksten, titels, paginatitels, meta-omschrijvingen, afbeeldingtitels, afbeelding omschrijvingen, enzovoorts.

Zoekmachine optimalisatie en linkbuilding

Ook linkbuilding is een belangrijk element in zoekmachine optimalisatie. Het gaat hierbij om het genereren van links vanaf externe websites naar een specifieke pagina op uw website. Hoe groter het aantal (kwalitatieve) links dat naar uw website leidt, hoe hoger uw website scoort. Want als er zoveel anderen naar uw site linken, dan moet uw website wel relevant zijn. Zo zien de zoekmachines het tenminste.

Start vandaag met een nieuw project

START EEN PROJECT

Online Vakmanschap

Qreativ is een bonte maar hechte computerclub met telepathische krachten. Wat ons bindt, is een passie voor online media en een flinke dosis professionaliteit. Ondanks onze klasse zijn stropdassen en glimmende bolides niet aan ons besteed. Daar wordt het werk niet beter van, weten we uit ervaring. Ons motto is niet voor niets: informeel communiceren, professioneel presteren.

Qreativ contact

Qreativ

info@qreativ.nl

Hofstraat 8 - 10

support@qreativ.nl

7411 PD, Deventer