Internet marketing strategie


Elke succesvolle onderneming begint met een goed doordachte internet marketing strategie. Zonder internet marketing strategie weet u namelijk niet met welke marketing activiteiten u uw zakelijke doelen kunt realiseren. Als full-service internet bureau beschikt Qreativ over alle kennis en expertise om een goede internet marketing strategie op te stellen.

Ja, ik wil graag meer weten over het opzetten van een internet marketing strategie!


Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. 

Wat is een internet marketing strategie?


Simpel gezegd is internet marketing een term waaronder alle marketing specialisaties vallen die op en over het internet plaatsvinden. Internet marketing wordt steeds aantrekkelijker ten opzichte van traditionele marketing. Het is goedkoper, makkelijker te meten, makkelijker om een specifieke doelgroep te targeten, en makkelijker te personaliseren. Een internet marketing strategie is niets meer dan een plan van aanpak voor je internet marketing.

 

Onderdelen van uw internet marketing strategie

Er zijn vele onderdelen binnen internet marketing die we in uw internet marketing strategie kunnen opnemen. Hierbij kunt u denken aan zoekmachine optimalisatie (SEO), zoekmachine adverteren (SEA), conversie optimalisatie, sociale media, e-mail marketing, virale marketing, affiliate marketing, enzovoorts.

 

Voor we beginnen met uw internet marketing strategie…

Voor we een internet marketing strategie kunnen opstellen, moeten we uw onderneming begrijpen. Daarvoor moeten we o.a. uw doelgroep, uw doelstellingen, uw producten/diensten, uw concurrenten en de markt analyseren. Alleen op die manier kunnen we samen met u een gedegen internet marketing strategie ontwikkelen.

AdWords als onderdeel van uw internet marketing strategie

AdWords is het advertentieprogramma van Google, waarmee u tegen betaling advertenties kunt plaatsen die naast de organische zoekresultaten worden weergegeven. Men zoekt in Google op een specifieke zoekterm, en uw advertentie wordt naast de andere resultaten weergegeven. Met AdWords als onderdeel van uw internet marketing strategie wordt er gebruik gemaakt van het zogeheten Pay per Click principe; u betaalt voor elke keer dat er op uw advertentie wordt geklikt een vooraf vastgesteld bedrag. De hoogte van dat bedrag wordt bepaald door hoe populair het betreffende zoekwoord is en hoeveel concurrentie het zoekwoord heeft.

Zoekmachine optimalisatie als onderdeel van uw internet marketing strategie

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is het belangrijkste onderdeel van elke internet marketing strategie. Het is een overkoepelende term voor een aantal methodes die als doel hebben meer bezoekers naar uw website te trekken. Door middel van het gebruiken van relevante zoekwoorden in de content van uw website kunt u zorgen dat u hoger scoort in de zoekmachines. Hiervoor dient eerst een zoekwoord analyse te worden uitgevoerd, o.a. om te bepalen op welke zoekwoorden veel wordt gezocht.

E-mail marketing als onderdeel van uw internet marketing strategie

E-mail marketing is een uitstekende manier om ervoor te zorgen dat de klanten die u heeft blijven terugkomen. U kunt dit doen door hen bijvoorbeeld op de hoogte te stellen van uw nieuwe producten, hen een kortingscode aan te bieden of producten aan te bevelen op basis van hun bestelhistorie. Uiteraard heeft u ook de mogelijkheid om o.a. te bekijken op elke links in uw e-mail er wordt geklikt, zodat u uw internet marketing strategie kunt blijven verbeteren. 

Start vandaag met een nieuw project

START EEN PROJECT

Online Vakmanschap

Qreativ is een bonte maar hechte computerclub met telepathische krachten. Wat ons bindt, is een passie voor online media en een flinke dosis professionaliteit. Ondanks onze klasse zijn stropdassen en glimmende bolides niet aan ons besteed. Daar wordt het werk niet beter van, weten we uit ervaring. Ons motto is niet voor niets: informeel communiceren, professioneel presteren.

Qreativ contact

Qreativ

info@qreativ.nl

Hofstraat 8 - 10

support@qreativ.nl

7411 PD, Deventer