Flowchart

Een flowchart is een soort diagram dat een algoritme, workflow of proces weergeeft. De stappen worden weergegeven als boxen in verschillende vormen, welke door middel van pijlen met elkaar worden verbonden. Flowcharts worden veel gebruikt bij het analyseren, ontwerpen, documenteren of beheren van processen in diverse vakgebieden. De flowcharts van een website wordt ook wel een stroomdiagram genoemd. Doordat een flowchart helpt bij het visualiseren van een proces kan het proces beter worden begrepen, en wordt het makkelijker om eventuele knelpunten te vinden.

De meest gebruikte boxen in een flowchart zijn de rechthoekige boxen, die een stap of activiteit weergeven, en de diamantvormige boxen, die een beslissing weergeven.

Flowcharts worden vaak digitaal opgemaakt met behulp van speciale flowchart software programma’s zoals Visio en SmartDraw. Dit soort programma’s zijn zelfs in staat om automatisch flowcharts te creëren.

Meer weten over flowcharts?


Wilt u meer weten over het creëren van flowcharts? Qreativ helpt u graag. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

Start vandaag met een nieuw project

START EEN PROJECT

Slimme klanten


Onze expertises beginnen altijd met een goed uitgedachte digitale strategie.
Afgestemd op het doel wat u online wilt bereiken.

Online Vakmanschap

Qreativ is een bonte maar hechte computerclub met telepathische krachten. Wat ons bindt, is een passie voor online media en een flinke dosis professionaliteit. Ondanks onze klasse zijn stropdassen en glimmende bolides niet aan ons besteed. Daar wordt het werk niet beter van, weten we uit ervaring. Ons motto is niet voor niets: informeel communiceren, professioneel presteren.

Qreativ contact

Qreativ

info@qreativ.nl

Hofstraat 8 - 10

support@qreativ.nl

7411 PD, Deventer