CSS

Cascading Style Sheets (CSS) is een stijlblad taal voor het bouwen van websites. CSS bestanden zijn stijlbladen die web developers de mogelijkheid bieden om de layout en inhoud van een webpagina van elkaar te scheiden; de inhoud van een pagina wordt vastgelegd in een HTML bestand, en de layout in een extern CSS. Het HTML bestand wordt middels regeltje code gekoppeld aan het juiste CSS bestand.

Voorheen werden zowel layout als inhoud in de HTML bestanden verwerkt. De introductie van CSS halverwege de jaren 90 zorgde ervoor dat het veel simpeler werd om webpagina’s vorm te geven, en ervoor te zorgen dat websites er in alle browsers netjes uit kwamen te zien. Ook hoeft de layout in een CSS bestand slechts één keer vastgelegd te worden, en is het dus ook aanzienlijk makkelijker om wijzigingen in de layout door te voeren. Het woord cascading (als een waterval) refereert aan de mogelijkheid om elementen van de site elkaars eigenschappen te laten ‘erven.’

Meer weten over CSS?


Wilt u meer weten over CSS, of wilt u door ons een complete website laten ontwikkelen? Neemt u dan contact op met Qreativ!

Start vandaag met een nieuw project

START EEN PROJECT

Slimme klanten


Onze expertises beginnen altijd met een goed uitgedachte digitale strategie.
Afgestemd op het doel wat u online wilt bereiken.

Online Vakmanschap

Qreativ is een bonte maar hechte computerclub met telepathische krachten. Wat ons bindt, is een passie voor online media en een flinke dosis professionaliteit. Ondanks onze klasse zijn stropdassen en glimmende bolides niet aan ons besteed. Daar wordt het werk niet beter van, weten we uit ervaring. Ons motto is niet voor niets: informeel communiceren, professioneel presteren.

Qreativ contact

Qreativ

info@qreativ.nl

Hofstraat 8 - 10

support@qreativ.nl

7411 PD, Deventer